SU ARITMA

Su Arıtma Cihazları Bakım Onarım Ve Satışı

Archive for Ocak, 2009

İçme Suyu Arıtma Cihazları

Ocak 30th, 2009 by Su Arıtma Sistemleri Nisa Teknik

Bol su içmek kolon ve kan kanseri başta olmak üzere bir çok hastalık riskini azaltıyor. Beyin hücrelerinin daha aktif çalışmasını sağlıyor. Gündüz yorgunluğu etkisini önlüyor gece yarısı açlığını gideriyor sırt ve adele ağrılarını azaltıyor cildimizi güzelleştirip kilo vermemizi kolaylaştırıyor ve saymakla bitmeyecek faydalar sağlıyor. Kısacası su hayattır ve yaşam için vazgeçilmez bir sıvıdır.

Uzmanlar ideal içme suyunu berrak, kokusuz, sağlıklı, kaliteli, yumuşak, taze, ekonomik, zahmetsiz olarak tanımlıyor.

Özellikle damacana suların nereden ve hangi şartlarda doldurulduğunu biliyormusunuz? Damacana ve şişe sularının bir süre bekledikten sonra suyun tadının değiştiğini ve yosunlaşmanım başladığını görebiliyoruz. Farkında olmadan yılda kaç para verdiğinizi hesapladınızmı.

Klor şehir sularında az oranlarda konulmasına rağmen kanserojen bir kimyasaldır ve asla içilmemesi gerekir. Buna ek olarak musluklara gelene kadar suya eskimiş su borularından pas, ağır metaller, astpest ve bir çok tortu karışır. Musluk suları bırakın içmeyi yemek yapmak çay demlemek sebze ve meyveleri yıkamak için bile kullanılmamalıdır.

Kanalizasyon şebekesi olmayan bir çok yerleşim yerleri insan ve hayvan dışkıları çoğu kez hiç bir ön arıtma yapılmadan çevreye aktarılan kanalizasyon şebekeleri evsel atıklar fabrika atıkları asit yağmurları zehirli sanayi atıkları hastane atıkları zehirli metaller tarımsal ilaçlar piller aküler ve her çeşit kirliliğe karışmış yağmur suları suyun kirlenmesine sebeptir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen su içmeliyiz, içeceğimiz suyu en ideal ve en ucuza elde etmenin tek yöntemi Reverse Osmosis su arıtma cihazlarıdır.

Bu sistem terz osmos yani ters yıkama demektir. İçme suyu elde etmek için kullanılan en gelişmiş ve en yaygın teknolojidir. İlk olarak NASA tarafından uzay kapsülünde atık sudan içme suyu elde etmek için kullanılmıştır. Bu yöntemle deniz suyundan kuyu suyundan ve içilemeyecek nitelikte musluk sularından içme suyu elde edilebilir. Ters osmos kısaca suyun molekül düzeyinde filtre edilerek özüne dönüştürülmesidir. Bu gün ters osmos teknolojisi en gelişmiş çözüm olarak milyonlarca ev ve iş yerinde sağlıklı içme suyu elde etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Basınçlı su yarı geçirken membran filtre yardımıyla ayrıştırılır. Membran filtre modülünün bir girişi iki çıkışı bulunur. Basınç sayesinde membran gözeneklerinden geçen su arıtılmış su çıkışından geçemeyen karışımlı su ise atık çıkışından atılır. Suda bulunan çözülmüş maddelerin yüzde 90 dan fazlası mikro organizmalar ve zararlı maddelerin tamamı atık su ile dışarıya atılarak sağlıklı mineral yapısıyla suyun özü elde edilir. Membran filtre yarı geçirgen yapısıyla dünyada sadece bir kaç firmanın ürettiği özel bir filtredir. Bilinen en küçük virüs membran gözeneğinden 20 kat daha büyüktür.

İçme Suyu Arıtma Cihazlarımız ve Fiyatları

Category: SU ARITMA | No Comments »

Web Stats
ihlas